Moeders en baby’s

Moeders & baby’s
kringel2-e1425550178436

Osteopathie kan erg goed helpen bij het verlichten van ongemakken tijdens de zwangerschap en bij de voorbereiding op de bevalling. Veel typische zwangerschapsklachten komen voort uit veranderende hormoonspiegels en geleidelijke veranderingen van houding naarmate de zwangerschap vordert. Enkele voorbeelden; aanhoudende misselijkheid, lage rugklachten, bekkenpijn, verstoring van de spijsvertering, zuurbranden en zwelling van gewrichten. 
Na de bevalling biedt osteopathie het lichaam ondersteuning om te herstellen en kan een osteopathische behandeling problemen oplossen die ontstaan in de zorg voor de baby.

Een osteopathische controle van een jonge baby kan potentiële problemen aanduiden en helpen de overgang naar een wereld buiten de baarmoeder te vergemakkelijken. Lichaamsfuncties als ademhaling en spijsvertering kunnen moeite hebben met de nieuwe situatie. 

Stress en fysieke spanning die zijn ontstaan tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen leiden tot bewegingsonrust, slaapproblemen en moeite met voeden en spijsvertering bij de baby. Het verlichten van de fysieke spanningen met zachte osteopathische behandeling kan erg behulpzaam en ontspannend zijn. Osteopaten hechten veel belang aan het welzijn van moeder en kind.

Bij de volgende klachten bij baby’s kan osteopathie behulpzaam zijn; 
• Onrust en gespannenheid / huilbaby’s
• Voorkeurshouding met afplatting van het hoofdje
• Overmatige darmkrampen en stoelgangproblemen
• Aanhoudende neusverkoudheden en irritaties van de luchtwegen
• Moeite met drinken en refluxklachten (spugen)